Μια Ζωή
Σώζεις μια ζωή, σώζεις τον κόσμο Ο Nicky επισκέφτηκε την Πράγα τον Δεκέμβριο του 1938 και βρήκε οικογένειες που είχαν εγκαταλείψει τη Γερμανία και την Αυστρία εξαιτίας της ανόδου των Ναζί στην εξουσία, ζώντας σε απελπιστικές συνθήκες με ελάχιστο ή καθόλου καταφύγιο και τρόφιμα. Αμέσως κατάλαβε ότι ήταν αγώνας με τον χρόνο. Πόσα παιδιά θα μπορούσε να σώσει αυτός και η ομάδα του πριν κλείσουν τα σύνορα; Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε σημαντικά εμπόδια, ο Winton οργάνωσε τρένα και πτήσεις για να μεταφέρει αυτά τα παιδιά στην ασφάλεια της Αγγλίας. Πενήντα χρόνια αργότερα, στο 1988, ο Nicky ζει στοιχειωμένος από τη μοίρα των παιδιών που δεν κατάφερε να σώσει. Κατηγορεί πάντα τον εαυτό του που δεν έκανε περισσότερα, ενώ βιώνει μεγάλη συναισθηματική αναταραχή μετά τον πόλεμο από τις οδυνηρές αναμνήσεις. Όμως όταν μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή του BBC, το «That’s Life!», τον καλεί, μια έκπληξη τον περιμένει.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 109′
ΕΙΔΟΣ: Δράμα, Ιστορική, Πολεμική
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: James Hawes
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Anthony Hopkins, Johnny Flynn, Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce, Romola Garai, Alex Sharp, Lena Olin, Samantha Spiro, Adrian Rawlins, Marthe Keller, Ziggy Heath, Tom Glenister, Tim Steed, Samuel Finzi, Matilda Thorpe, Ffion Jolly
IMDB
One Life | January 1, 2024 (United Kingdom) Summary: Sir Nicholas 'Nicky' Winton, a young London broker who, in the months leading up to World War II, rescued over 600 children from Nazi-occupied Czechoslovakia.
Countries: United KingdomLanguages: English, German, Czech, French